Di Stasio, Emilio (2010) Water Control in Cut Stems of Rose and Carnation. [Tesi di dottorato] (Inedito)

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Tipologia del documento: Tesi di dottorato
Lingua: English
Titolo: Water Control in Cut Stems of Rose and Carnation
Autori:
AutoreEmail
Di Stasio, Emilioemiliodistasio@gmail.com
Data: 30 Novembre 2010
Numero di pagine: 60
Istituzione: Università degli Studi di Napoli Federico II
Dipartimento: Ingegneria agraria e agronomia del territorio
Scuola di dottorato: Scienze agrarie e agroalimentari
Dottorato: Scienze e tecnologie delle produzioni agro-alimentari
Ciclo di dottorato: 23
Coordinatore del Corso di dottorato:
nomeemail
Barbieri, Giancarlobarbieri@unina.it
Tutor:
nomeemail
Barbieri, Giancarlobarbieri@unina.it
Maggio, Albinoalmaggio@unina.it
Data: 30 Novembre 2010
Numero di pagine: 60
Parole chiave: osmoregulation, antritranspirants, senescence, water balance
Settori scientifico-disciplinari del MIUR: Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/04 - Orticoltura e floricoltura
Depositato il: 02 Dic 2010 14:56
Ultima modifica: 30 Apr 2014 19:45
URI: http://www.fedoa.unina.it/id/eprint/8220
DOI: 10.6092/UNINA/FEDOA/8220

Abstract

This PhD Thesis address, on cut flowers vase life, physiological mechanisms aimed at maintaining and regulating tissues hydration, cellular turgor, water use and senescence phenomena. Specifically we considered the effect of compatible solutes (osmoregulation) on water status, hydration state and vase life of cut stems of rose and carnation (chapter 1). In the second chapter we evaluated the application of anti-transpirant compounds that may act indirectly or directly on rose cut stems transpiration, in order to control the water use and longevity during the vase life. Finally (Chapter 3) we assessed how anti ethylene compounds may delay senescence phenomena of carnation cut stems, with the purpose to evaluate this effect in terms of on water balance, hydration and longevity during the vase life.

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