- Settori Scientifico-Disciplinari MIUR (8863)
- Area 03 - Scienze chimiche (554)
- CHIM/10 - Chimica degli alimenti (32)
- Area 03 - Scienze chimiche (554)
A
Annunziata, Giuseppe (2021) Taurisolo®, a novel nutraceutical formulation based on grape pomace polyphenols, as a tool for the management of oxidative stress- and atherosclerosis-related diseases. [Tesi di dottorato]
Aquino, Giancarlo (2006) Determinazione dei peptidi negli alimenti mediante HPLC-ESI-MS: correlazione con i trattamenti tecnologici e attività biologica. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
C
Capasso, Raffaele (2006) Cannabinoidi e patologie intestinali. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
Carraturo, Federica (2017) Metabolomic profiling and molecular characterization of food matrices: identification of potential markers of microbial contamination. [Tesi di dottorato]
Castaldo, Luigi (2020) Polyphenols in red wine and common genetic variants influencing cardiovascular diseases. [Tesi di dottorato]
Castellano, Vincenzo (2013) Sviluppo di un metodo in LCMSTOF per l’analisi di palitossine in colture algali e mitili raccolti lungo le coste campane. [Tesi di dottorato]
Coppola, Anna (2006) Leptin induces nitric oxide synthase type II in C6 glioma cells. Role of deiodinase type II-producing T3 and uncopling protein 2 in the regulation of energy balance. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
D
D'Urso, Emanuela (2017) Nutraceutical potential of vegetal food products typical of Campania region: Mela Annurca Campana IGP. [Tesi di dottorato]
Daliu, Patricia (2021) New Nutraceuticals from natural matrices by product to prevent diabetes. [Tesi di dottorato]
De Stefano, Daniela (2006) Pathogenetics mechanisms in celiac disease. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
Dello Iacovo, Emma (2010) Chemical analysis of toxic microalgae from Mediterranean Sea. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
E
Esposito, Cristina (2022) Clinical trial management for food supplements: from design to monitoring. [Tesi di dottorato]
G
Garzarella, Emanuele Ugo (2022) Propolis bioavailability and nutraceuticals properties: preclinical and clinical studies. [Tesi di dottorato]
Gennari, Oriella (2011) SVILUPPO DI NUOVE PROCEDURE ANALITICHE PER LA DETERMINAZIONE DI CONTAMINANTI NEI CIBI, IN RELAZIONE A PROBLEMI EMERGENTI DI SICUREZZA ALIMENTARE. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
Giannetti, Daniela (2015) Potenziale nutraceutico della frazione polifenolica di Cynara Scolymus. [Tesi di dottorato]
Grassia, Armando (2006) Estrazione, caratterizzazione ed attività biologica di metaboliti da piante appartenenti alla famiglia delle Lamiaceae. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
Grassia, Gianluca (2006) Role of Interleukin-18 in vascular injury: a new pharmacological target for the prevention of restenosis. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
I
Iaccarino, Nunzia (2017) NMR-based metabolomics applications: from food to human biofluids. [Tesi di dottorato]
Izzo, Luana (2018) Study of milk contaminants and re-evaluation of whey: potential use of dairy by-product in functional food. [Tesi di dottorato]
K
Kong, Xianghui (2016) Influence of dietary fibre-enriched foods and of blueberry-rich diet on saliva composition in humans. [Tesi di dottorato]
L
Ligresti, Alessia (2006) Endocannabinoidi e Fitocannabinoidi nel Cancro. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
M
Maisto, Maria (2017) Formulation of novel Functional Foods and Nutraceutical Products from Annurca apple with healthy human effects. [Tesi di dottorato]
Marco, Dacrema (2022) NUTRACEUTICAL TO PREVENT URINARY TRACT INFECTIONS: PRECLINICAL STUDIES. [Tesi di dottorato]
Massa, Marina (2016) Sustainable production of microalgae biomass in liquid digestates and by products from agro-food industries. [Tesi di dottorato]
Masselli, Raffaello (2021) Development of a new food supplement with anti-inflammatory activity for the relieve of the symptoms of benign prostate hypertrophy. [Tesi di dottorato]
Mennella, Ilario (2016) STUDY OF DIETARY FACTORS FOR BODY WEIGHT CONTROL THROUGH GUT BRAIN-AXIS. [Tesi di dottorato]
N
Narvaez Simon, Alfonso (2022) Exposure assessment of mycotoxins in food and biological samples through high resolution mass spectrometry-based strategies. [Tesi di dottorato]
S
Schisano, Connie (2020) Research and development of nutraceuticals useful for metabolic syndrome and inflammatory diseases. [Tesi di dottorato]
T
Tartaglione, Luciana (2006) Analisi di biotossine marine in mitili del mar Mediterraneo e dei loro organismi produttori. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
Terracciano, Sara (2006) Progettazione, sintesi e valutazione farmacologica di ligandi del recettore PAR-1: nuovo approccio terapeutico delle cardiovasculopatie. [Tesi di dottorato] (Unpublished)
Troise, Antonio Dario (2016) Analytical strategies for the monitoring of food quality through the Maillard reaction. [Tesi di dottorato]
V
Vinciguerra, Roberto (2016) Proteomics and Cultural Heritage. [Tesi di dottorato]