Di Stasio, Emilio (2010) Water Control in Cut Stems of Rose and Carnation. [Tesi di dottorato] (Inedito)
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Tipologia del documento: | Tesi di dottorato |
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Lingua: | English |
Titolo: | Water Control in Cut Stems of Rose and Carnation |
Autori: | Autore Email Di Stasio, Emilio emiliodistasio@gmail.com |
Data: | 30 Novembre 2010 |
Numero di pagine: | 60 |
Istituzione: | Università degli Studi di Napoli Federico II |
Dipartimento: | Ingegneria agraria e agronomia del territorio |
Scuola di dottorato: | Scienze agrarie e agroalimentari |
Dottorato: | Scienze e tecnologie delle produzioni agro-alimentari |
Ciclo di dottorato: | 23 |
Coordinatore del Corso di dottorato: | nome email Barbieri, Giancarlo barbieri@unina.it |
Tutor: | nome email Barbieri, Giancarlo barbieri@unina.it Maggio, Albino almaggio@unina.it |
Data: | 30 Novembre 2010 |
Numero di pagine: | 60 |
Parole chiave: | osmoregulation, antritranspirants, senescence, water balance |
Settori scientifico-disciplinari del MIUR: | Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/04 - Orticoltura e floricoltura |
Depositato il: | 02 Dic 2010 14:56 |
Ultima modifica: | 30 Apr 2014 19:45 |
URI: | http://www.fedoa.unina.it/id/eprint/8220 |
DOI: | 10.6092/UNINA/FEDOA/8220 |
Abstract
This PhD Thesis address, on cut flowers vase life, physiological mechanisms aimed at maintaining and regulating tissues hydration, cellular turgor, water use and senescence phenomena. Specifically we considered the effect of compatible solutes (osmoregulation) on water status, hydration state and vase life of cut stems of rose and carnation (chapter 1). In the second chapter we evaluated the application of anti-transpirant compounds that may act indirectly or directly on rose cut stems transpiration, in order to control the water use and longevity during the vase life. Finally (Chapter 3) we assessed how anti ethylene compounds may delay senescence phenomena of carnation cut stems, with the purpose to evaluate this effect in terms of on water balance, hydration and longevity during the vase life.
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