Biondi, Loredana (2016) Study of freshness indicators of Buffalo Mozzarella Campana PDO, through a microbiological and proteomic approach. [Tesi di dottorato]
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Tipologia del documento: | Tesi di dottorato |
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Lingua: | English |
Titolo: | Study of freshness indicators of Buffalo Mozzarella Campana PDO, through a microbiological and proteomic approach. |
Autori: | Autore Email Biondi, Loredana biolore.lb@gmail.com |
Data: | 30 Marzo 2016 |
Numero di pagine: | 120 |
Istituzione: | Università degli Studi di Napoli Federico II |
Dipartimento: | Agraria |
Scuola di dottorato: | Scienze agrarie e agro-alimentari |
Dottorato: | Scienze e tecnologie delle produzioni agro-alimentari |
Ciclo di dottorato: | 28 |
Coordinatore del Corso di dottorato: | nome email Barbieri, Giancarlo barbieri@unina.it |
Tutor: | nome email Romano, Raffaele [non definito] |
Data: | 30 Marzo 2016 |
Numero di pagine: | 120 |
Parole chiave: | marker; proteomic; |
Settori scientifico-disciplinari del MIUR: | Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/15 - Scienze e tecnologie alimentari |
Depositato il: | 08 Apr 2016 09:18 |
Ultima modifica: | 06 Mag 2017 01:00 |
URI: | http://www.fedoa.unina.it/id/eprint/10698 |
Abstract
The objective of this Ph.D. project has been to first and foremost assess the quality of milk and of the different specimens of the cheese making process of Buffalo Mozzarella of Campania PDO, with a microbiological approach and, successively, to research – with a proteomic approach, a possible marker able to detect the illegal use of frozen milk or curd in making Buffalo Mozzarella.
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